Gamle spill vekker gode minner

DSC_3450

Workshopen Next Level: Spill gamle konsoller brakte fram nostaligiske føleser hos elevene
– Jeg har bare gode minner med alle de forskjellige konsollene, og jeg har spilt noen av dem tidligere, sier Preben Lund Brun. Det ser ut som mange av elevene har gode opplevelser med de gamle konsollene, og at disse minnene vil være med dem hele livet. Fordi for en del av oss er disse konsollene de første vi spilte i barndommen, for de fleste av oss.

_DSC4288Dårlig grafikk er kult
Det var tre grupper som hadde fått mange forskjellige spill de skulle prøve ut. Spillene var Golden Eye (Nintendo 64), Street Fighter II, Ski or Die, Pro Jam, Super Mario Bros, Excite Bike. De brukte Nintendo 64, Super Nintendo & NES. Super Mario Bros er ett 2-dimensjonalt spill som er basert på å klare å komme seg gjennom den spesielle banen for å vinne. Det er mange forskjellige ”bosser” og ting som vil hindre deg å komme til mål.
– Det er dårlig grafikk, men det er kult. Fordi jeg liker retro style og det vekker gamle følelser, sier Thomas Kildahl. Grafikken i dagens spill er mye bedre på grafikk enn de var for en del år siden. Han mener retro style på konsollene er det kuleste med dem og er en av de tingene han husker best med disse konsollene.

Kjekt å oppleve igjen
– Det er ganske gøy å spille Super Mario på Super Nintendo og jeg spilte dette da jeg var yngre og det var kjekt å oppleve det igjen, sier Niklas Solem-Young. Alle disse har hatt en positiv bakgrunn med de gamle konsollene, uten om Niklas. Fordi han sier han er for ung når de var ute på markedet og var populære. Gamle konsoller ser ut til å være ganske populære selv den dag i dag, der vi er oversvømt med nye ting som kommer ut. De fleste som vi intervjuet mener at når de begynte å spille vekket det gamle minner og opplevelser som de ikke har hatt på lenge.

Tekst: Richard Stohlberg, Sondre Jensen og Pamela Saltnes Sørensen (1MK)
Foto: Petter Villanger (2MK)

Kommentarer