Fra kaffeposer til vesker

Det lille symesterskapet: Lise Sundberg og Maren Antoniazzi syr veske av kaffeposer.
Det lille symesterskapet: Lise Sundberg og Maren Antoniazzi syr veske av kaffeposer.

På workshopen “Det lille symesterskapet” lærer ikke elevene bare om redesign av gamle klær, men også å utnytte gamle kaffeposer. Målet er å lære om bærekraftig utvikling.

I et kaos av et klasserom sitter elevene Lise Sundberg og Maren Antoniazzi konsentrert foran symaskinen. I klasserommet flyter det med klær og diverse andre materialer som lærerne har samlet inn fra kollegaer og fretex. “Det lille symesterskapet” er en av mange workshops ved Fremtidskonferansen 2015 på Nordahl Grieg vgs.

På denne workshopen er det ikke kun brukte klær som blir redesignet, men også kaffeposer! I løpet av disse tre dagene skal Lise og Maren lage en veske av brukte kaffeposer. De har sydd sammen kaffeposene i form av en veske. Elevene ble introdusert til denne kreative ideen av lærerne på workshopen, som selv hadde med seg oppskrift.
– På grunn av det stive materialet vi jobber med kan det bli litt vanskelig, men til tross for dette er det veldig kjekt, sier Lise.

DSC_9690
Ansvarlig for Workshopen: Anne-Marie Ytrebø vil vise den yngre generasjonen hvilke muligheter en symaskin kan gi, og hvordan de kan hjelpe oss på vei mot bærekraftig utvikling.

Skal stille ut produktene
Målet med workshopen er å vise den yngre generasjonen mulighetene en symaskin kan gi, og hvordan de kan hjelpe oss på vei mot bærekraftig utvikling. Dette forteller Anne-Marie Ytrebø som er lærer ved Nordahl Grieg.
– Å sy igjen et hull på en bukse er mye mer bærekraftig enn å kjøpe en ny, og vi ønsker å lære elevene hvordan dette er mulig, sier Anne-Marie.
Vesken av kaffeposer og de andre produktene som blir laget i “Det lille symesterskapet” skal vises på en utstilling ved ukeslutt. Her vil alle få mulighet til å se produktene som blir laget av elevene. Anne-Marie forteller at dette er en workshop for alle, uavhengig av hva de kan om sying fra før.

Vil ta med kunnskapen videre
Lise og Maren sier seg enig med Anne-Marie i påstanden om hvor viktig symaskiner er. De kommer til å bruke det de har lært videre, og det gjelder både kunnskap og vesken!
– Det kan være vi bruker kaffeveskene videre hvis vi får de til å henge sammen, sier de to elevene og smiler.

Tekst og foto: Malin Hustvedt

Kommentarer