Klima – og Miljøvernministeren på NGV

Nordahl Griegs satsing på Den naturlige skolesekken var bakteppet da klima- og miljøminister Tine Sundtoft besøkte skolen denne uken. – Ungdom og teknologi er viktig for å få et bærekraftig samfunn, fastslår ministeren.

Karen Haaland og Guro Halleraker MK vg2 (foto)

– Det er spennende å høre hvordan dere jobber med temaet, sier Sundtoft. Sammen med blant andre byrådsleder i Bergen, Martin Smith-Sivertsen, fikk hun høre mer om hvordan skolen arbeider med Den naturlige skolesekken. Denne “sekken” skal bidra til å utvikle nysgjerrighet og kunnskap om natur og samfunn, bevissthet om bærekraftig utvikling og økt miljøengasjement hos elever og lærere.

bilde 1
CELEBERT BESØK: Klima- og miljøministeren ble møtt av rektor Lin Holvik, opplæringsdirektør i Hordaland Svein Heggheim og byrådsleder i Bergen Martin Smith-Sivertsen.

Teknologi viktig

– For å endre samfunnet, må vi ha kunnskap om hvordan vi skal redusere klimagassutslippene og hvordan vi bør planlegge for et lavutslippssamfunn, fremholder statsråden, før hun utdyper:

– Skal vi få til dette, så må vi få inn unge, kloke hoder som gjør ting på en annen måte enn vi gjør i dag. Da er teknologisk utvikling viktig.

Møtt av demonstranter

Da Sundtoft ankom skolen tirsdag ettermiddag, ble hun møtt av en håndfull demonstranter utenfor skoleinngangen. De hadde en fotfølgingskampanje mot miljøministeren denne dagen.

– Vi prøver å treffe henne flest mulig ganger for å sette trykk på saken om sjødeponi, som vi mener er helt feil. Vi ønsker å vise at vi er sterke og mange som mener det, sier fylkesleder Torkel Salvesen Lie i Natur og Ungdom Hordaland.

 

bilde4
AKSJONERTE: Sundtoft ble møtt av demonstranter fra Natur og Ungdom

 

Kommentarer