Ny oppdatering gir strømproblemer

shutterstock_175661117 kopier.jpg

Programmer som følger med Apples nye oppdatering iOS 7 sluker strøm, noe som er et stort problem for brukerene.

– Det er en voldsom nedgang i batteritiden etter oppdateringen. Selv lader jeg telefonen min minimum 2 ganger daglig, sier mobilrepratør og iPhone-ekspert Roger Nilsen.

Ingen vei tilbake
Teknologi-nettstedet Ars Technica har undersøkt, og funnet ut at iOS 7 tømmer batteriet raskere enn iOS 6.1. Men har du først oppdatert mobilen din til den nyeste programvareoppdateringen er det ingen vei tilbake.

– Jeg har spart mye strøm bare ved å slå av Wifi og Bluetooth når jeg ikke er tilkoblet. Funksjonene vil være konstant i gang for å lete etter trådløse nettverk, forklarer Nilsen.

Jobber på spreng
Apple forklarer at flere nye funksjoner fører ofte til større strømforbruk. – Vi jobber nå for å forlenge bruks- og levetiden til batteriet. Det er noe som vil komme med de neste oppdateringene.

NGVmedia har vi samlet et par tips fra Apple om hvordan du kan spare på strøm.

1. Skru ned lysstyrken

Denne kjenner de fleste igjen og gjelder nesten alle elektroniske dingser. Skjermen er definitiv noe av det som stjeler mest strøm! Det pleier ikke være nødvendig med full lysstyrke på. Nå er det også kjempe lett å skru den ned, på grunn av en helt ny funksjon.

Bare ved å dra fingeren opp fra bunnen av skjermen slik at du får frem kontrollsenteret! Du kan også gjøre det på gamlemåten via Innstillinger.

2. Slå av stedstjenester

Det er ikke alle applikasjonene dine som trenger å vite hvor du er til en hver tid. Det er kjekt å kunne bruke tjenesten til foreksempel kamera, Facebook og Instagram, men kanskje ikke apper som Google Chrome.

Innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester -> Skru av de applikasjonene du ønsker

3. Lukk applikasjoner som ikke er i bruk

Selv om du ikke bruker dem, vil de kjøre i bakgrunnen og sluke prosentene. Det er kjempe enkelt å lukke, så det er bare å gjøre det til en vane!

Dobbelklikk på hjemknappen og sveip fra høyre/venstre for å finne app du kan lukke og sveip opp for å lukke. Noe ikke mange vet er at du kan ta opp til 3 apper samtidig! Bare sveip med 3 fingre i stedet for én.

4. Slå av varsler

I likhet med stedstjenester, er det vel ikke alle applikasjoner du trenger å få varsler fra.

Innstillinger -> Varslingssenter -> se hvilke apper som har de forskjellige varslene, og slå av så mange som mulig!

5. Skru av mobilnett

Du har sjeldent bruk for mobilnettet ditt hele tiden. Slå det av om du ikke bruker det, er steder hvor det ikke er tilgjengelig, eller du heller kan koble til et wifi-nettverk! Det vil batteriet ditt sitte pris på.

Innstillinger -> Mobilnett -> slå av for aktiver mobilnett

Kilder: http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10126855 http://www.teknofil.no/artikler/guide-ios-7-slik-far-du-bedre-batteritid-pa-din-gamle-iphone/137749

Kommentarer