– Konkurransen er kjempetøff

Inge Valleintinsen på G-Sport, sier han er klar for å ta opp kampen mot XXL
Inge Valleintinsen på G-Sport, sier han er klar for å ta opp kampen mot XXL

Sportsbutikkene i Laguneparken kjemper en hard kamp om kundene.  Men de har valgt helt ulike strategier.

De tre sportsbutikkene XXL, G-Sport og MX sport ligger alle i Laguneparken og må derfor finne seg i å kjempe om de samme kundene. Med tilbud som langt på vei er rettet mot det samme publikumet har kjedene lagt seg opp forskjellige strategier for å fange kundenes oppmerksomhet.

Nøkkelen er service og oversykelighet
– Konkurransen er kjempetøff, kårene var bedre før XXL kom, men vi har lært oss å leve med lave marginer.

G – Sports avdelingsleder for laguneparken Inge Vallentinsen sier også at for å hamle opp med XXL så prøver de å være best på service, og samtidig ha en ryddig og oversiktlig butikk slik at det skal være lett for kundene å finne fram

XXL og MX Sport er i samme bygg og nyter godt av det, men for G-Sport er det verre. Foto: Simon Vinnes
XXL og MX Sport er i samme bygg og nyter godt av det, men for G-Sport er det verre. Foto: Simon Vinnes

Sammen er de sterke

-Det er for så vidt en klar fordel for oss, sier Sondre Versto, daglig leder for MX – Sport Laguneparken.

– Vi får en større tilstrømning av publikum til bygget her, både XXL og oss. Vi markedsfører aktivitet ute i markedet, så de drar folk og vi drar folk. Vi samarbeider jo ikke, men vi står sterkere sammen en alene, slik som G-Sport.

Han legger til at det er viktig å ha varer tilgjengelige så man kan opprettholde konkurransen med de andre kjedene. Også XXLs Svein Erik Furubåt mener nærheten til de andre sportsbutikkene kan være bra, og at de dermed kan vise at XXLs priser er best i forhold til hos andre varehus.

Skal ta tilbake tronen
I følge Sportsbransjen AS har XXL for tiden største markedsandelen, men Inge Vallentinsen på G sport advarer XXL spøkefullt om at G-sport snart vil innkassere seieren igjen. Selv om det tilsynelatende går rolig for seg.

Suksessoppskriften

Med hard konkurranse, tilbud og kampanjer blir det stadig vanskeligere å overleve på markedet.

– Vi har greid å bli størst på markedet ved å gjøre ting enkelt og virkelig holde kostnadene nede, sier Furubåt på XXL.

– Vi kjører virkelig store varehus, et stort utvalg og kjente merkevarer. Vi har en prisgaranti og et prisløfte som gjør at vi alltid har det rimeligste alternativet, Uansett om det er et likt eller et tilsvarende produkt så er vi alltid billigst, uansett, hevder Furubåt.

Statistikken viser at XXL gikk forbi G-Sport/G-Max i 2013. Vi har redigert bilde slik at statistikken for sport 1 er fjernet. Kilde: Sportsbransjen AS
Statistikken viser at XXL gikk forbi G-Sport/G-Max i 2013. Vi har redigert bilde slik at statistikken for sport 1 er fjernet. Kilde: Sportsbransjen AS

Sponsing at idrettslag kan være en fordel
I følge Inge Vallentinsen samarbeider G-Sport med Fana fotball og får litt flere kunder derfra.

Siv Skard med doktograd innenfor sponsing, sier at det er mange grunner til at sportsbutikkene sponser det lokale idrettslaget.  Sportsbutikkene kan tjene bra på å sponse idrettslagene med at de treffer målgruppene, både utøver, familien og de som er interessert i idrett, mener hun.

– Butikkene får jo synligjort seg selv i lokallaget, det kan jo være en reklame og en synlighetseffekt. De viser jo en ‘’good will’’ i lokalsamfunnet og det kan gi positive utslag når folk skal handle.

– Hva skal til for at tre konkurrenter skal klare seg på samme geografiske område?

Det  kan være en fordel å ha sportsbutikkene på samme sted slik at kundene har et sted å reise til, sier Skard.

Fana IL med samarbeid
Benedikte Ingebrigtsen, klubbsekretær for Fana IL sier at fotballgruppen har et samarbeid med G-Sport når det gjelder klubbkolleksjonen, slik at de er nødt til å handle klubbklær oss dem. Resten av idrettslaget har et samarbeid med MX Sport.

Tekst og foto: Simon Vinnes

Kommentarer