Begynner til jul, slutter til påske

Sølvi Bahus
Dagligleder på Actic Os, Sølvi Bahus vil at medlemmene skal ha tilgang til personalet i treningstidene. Både for veiledning og service.

Treningssentrene får flere medlemmer i januar enn ellers, men treningssentrene tømmes mer når det nærmer seg påske. Motivasjon er en stor faktor her.

-Vi får flere medlemmer etter juletider, noen har nyttårsforsetter om å trene mer, forteller daglig leder på Actic Os, Sølvi Ann Bahus. Mange begynner å trene for de har har dårlig samvittighet for alt de har spist i julen. Når julen pakkes vekk, pakker vi vekk den dårlige samvittigheten.

Bahus merker at når det nærmer seg påsketider minker kundestrømmen på treningssenteret. Edikken treningssenter i Grimstad uttrykker til Grimstad Adressetidene mye av det samme som Sølvi. I januar I fjor fikk Edikken rundt hundre nye medlemmer. Dette er en trend blant treningssentre landet rundt. Mange av disse nye medlemmene er studenter, som nettopp har flyttet.

Motivasjon er en hovedfaktor
-Det dabber ikke veldig av, vi har en jevn aktivitet hele tiden, forteller daglig leder Bahus. Hun ser at folk som får jevn oppfølging danner gode treningsvaner.

Bahus forteller at det er mange som sliter med motivasjonen og derfor slutter de. Hun tror at folk mister motivasjonen fordi de ikke føler de får nok oppfølging og dermed ender opp som støttemedlemmer. Noen har altfor høye ambisjoner og mister inspirasjonen til å fortsette. Derfor mener hun at det er viktig at alle føler de blir sett. En annen faktor hun mener er viktig, er valget av treningssenter.

Betjening er et nøkkelpunkt
-Du kan handle på Rema, men hvis betjeningen er hyggeligere på Kiwi, kjører du heller fem minutter ekstra for å handle på den butikken, forklarer Bahus. Det samme mener hun gjelder for treningssentre. Hun tror at hvis betjeningen er bra og du føler deg trygg på senteret, er det nøkkelen til gode treningsvaner.

Tekst og bilde: Monica Olsen(2MKC), og Malin Strønen(2MKC)

 

Kommentarer