– I Norge er vi stive som fisk: Visuelt språk skaper inkludering

4

– I Norge er vi stive som fisk, smiler Trine Danielsen. Med dette mener hun at kroppsspråket til nordmenn er ulikt enn i andre land, der de bruker kroppen mye mer når de snakker.

Workshopen til Danielsen under framtidskonferansen handler om at elevene og andre unge burde bli mer visuell i språket sitt. Dette er viktig for at flere hørselshemmede i dagliglivet har muligheten til å forstå og kommunisere bedre med andre.  Dette blir gjennomført med fire forskjellige oppgaver og premie til vinnerne.

Ikke så komplisert

crop
Trine Danielsen underviser i tegnspråk

Målet med workshopen er at hørselshemmede skal bli mer inkludert i samfunnet, forteller Danielsen. Dette gjelder spesielt på Nordahl Grieg fordi det er en skole med både tunghørte og døve elever. Hun ønsker å skape et inntrykk om at det ikke trenger å være så komplisert med tegnspråk, men at man bruker kroppsspråket som noe visuelt og forståelig. Med mer visuell kunnskap kan det bli lettere å forstå hverandre når man er i utlandet, selv om språket er ulikt, sier hun.

Ønsker mer tegnspråk

På Nordahl Grieg er det 53 elever fordelt på tre trinn som har tegnspråk som valgfag. Dette syntes Trine Danielsen er et lavt tall, og ønsker at yrkesfag også skulle hatt muligheten til å velge tegnspråk, spesielt fordi disse elevene er i mer kontakt med mennesker.

Les også: Tester omstridte armbånd

Les også: Åpningen var på tjukk is

Les også: Full kontroll med ny app

Tekst: Kristin Eidsheim (2MKB), Foto: Sandra Karlsen (2MKA)

 

Kommentarer