Vil sende norsk ungdom til Kenya

Deafaid Henriette Bottolfsen 2bMK
Marit B. Kolstadbråten var foredragsholder på en workshop om Deaf Aid.

Marit B. Kolstadbråten startet Deaf Aid i 2002, nå vil hun sende norsk ungdom til Kenya.

-Vi trenger faddere, forteller Kolstadbråten. Deaf aid er en bistandsorganisasjon som arbeider for inkludering av døve i det afrikanske samfunnet og med fokus på utdanning for døve barn og unge.
I fjor sendte Deaf Aid 10 elever fra Nydalen skole til Kenya der de fikk være med å se prosjektet de har vært med på å finansiere. I år sender de igjen ned 5 elever fra Nydalen skoles elevråd, men Kolstadbråten vil sende ned flere. -Vi håper på at det er ungdom som skal overta arbeidet, og for at de skal gjøre nettopp det må vi engasjere dem,mener Kolstadbråten.

Deafaid Henriette Bottolfsen 2MKB
Lærer Andre Spica.

Ved å vise hvordan barn og ungdom faktisk har det, vil det bli lettere å engasjere seg, tenker Kolstadbråten. Skoler som sender ned elever, støtter et bestemt prosjekt som skolen følger helt til det er ferdig. Dette mener elevene på workshopen gjør det lettere å være engasjert, fordi de får se at pengene de bruker faktisk blir til noe.

Prisen for å sende ned elever er ca 15 000 kr per person, men dette ser ikke Kolstadbråten på som et problem. -Det er mulig å søke om støtte hos for eksempel kommunen, det er også mulighet for å samle inn penger gjennom dugnad og slikt.

Blant elevene som deltok på workshopen, er interessen stor for å sende elever til Kenya. Lærer Andre Spica mener at elevene kan ha godt av det.- Vi som har det så godt, har godt av å engasjere oss og å forstå at det er andre som ikke har det like godt, forteller Spica.

DSC_3211
Renate Trengereid og Ane Kirsti Eidsvik.

Workshopen Kolstadbråten holdt i dag falt i god smak hos elevene, og startet forhåpentligvis engasjement for saken. -Veldig interessant, vi har lært at vi kan gjøre en forskjell, forteller Ane Kirsti Eidsvik og Renate Trengereid.  -Vi kan for eksempel samle inn ting vi ikke bruker, og så kan vi samle inn penger som vi kan sende inn.

Tekst: Benedicte Alexandra Olesen (2MKB), Foto: Henriette Bottolfsen (2MKB)

 

Les også: Hele verden i et klasserom

Les også: Nordahl Grieg VGS er først

Les også: -Hørtes ut som den skulle eksplodere

Kommentarer