Stjel og lær kreativitet

forside

Når man skal lage en app, må man som regel ha mye kunnskap om koding. Men på denne workshopen har elevene tatt i bruk Appshed, hvor hvem som helst kan lage en egen app.

Workshopen startet tirsdag med et innledningsforedrag av Thomas Skavhellen fra selskapet Sixty. De arbeider aktivt med design, webutvikling, TV-design, apper og 3D-animasjon. Thomas gir elevene en innføring i hvordan de kan tenke i form av nye kreative apper og se kreativitet i det som allerede er. -Stjel og lær, råder Skavhellen.

Elevene Ingrid Holmefjord og Mariell Solberg er blant deltakerne, og er i full gang med å lage en guide-app for London. Alle deltakerne lager først samme app før de får prøve seg på sin egen idé. – Det er jo litt dumt at vi ikke får velge selv nå, men senere får vi lage vår egen app. Vi har en ganske god idé tror vi, sier de smilende og forteller om idéen som er å lage en app om sjekketriks.

itekst
Lærer Ottar Uthaug hjelper en elev.

Bruker et allmennverktøy
Programmet elevene bruker er forenklet og kan brukes av «mannen på gata», ettersom de bruker Appshed hvor koding ikke er nødvendig. –Det positive med at vi bruker dette er jo at elevene ser at hvem som helst kan få det til, sier Ottar. Det er konseptet som er det viktigste, og det er vanlig å lage apper som sier noe, for eksempel om historie eller en guide.

Programmer som Appshed har vært viktige for det voksende applikasjonsmarkedet. Applikasjoner som lages der kan gjerne lanseres i AppStore og Google Play som alt annet. –Jeg hørte først om det da jeg var på Bett-konferansen i London, forteller Ottar. Konferansen handler om det siste innenfor skole. Der fikk han høre blant annet at applikasjoner blir mye brukt på skoler i England med stor suksess, og det er en erfaring han som lærer ønsket å ta med til den norske skolen.

Les også: Gi poeng for toalettvasking

Les også: Dårlige kopier bringer ikke verden fremover

Les også: Framtidskonferansen dag 2

Tekst: Christine Johnsen (2MKA), Foto: Marte Omdal Bødker (2MKA)

Kommentarer