Robotprogrammering med Lego

2_web

På framtidskonferansen får elevene muligheten til å teste ut robotprogrammering.

Workshopen tar i bruk Lego Mindstorms, leketøysprodusenten Legos stadig utviklende produkt, som gjør det mulig å konstruere sin egen robot ved bruk av et dataprogram og en boks med legodeler. Mot slutten workshopen skal robotene gjennomføre en hinderløype for å se om noen av elevene har lykkes med programmeringen.

werg

Jørgen Kristoffersen, som er ansvarlig for workshopen, forteller at målet er å lære elevene hva robotteknologi og programmering handler om. Elevene virker positivt innstilt til å lære om programmering, og er ivrige med testing av robotens funksjoner. Venninnene Mariell, Julie og Anette synes det er fascinerende selv om de har vært borti noe lignende tidligere. – Vi tror ikke det er så veldig vanskelig, legger de til. En annen elev meddeler at det står 10-21 år på pakningen, og at det dermed skal være ganske lett.

– Jeg er for gammel jeg, skjønner ingenting, sier Kristoffersen spøkefullt.

Tekst: Kristin Eidsheim (2MKB) Foto: Tuva Maria Åserud (2MKB)

 

Les også: Stjel og lær kreativitet

Les også: Bygger Nordahl Grieg i Minecraft

Les også: Myteknusing i skolen

Kommentarer