Full kontroll med ny app

erik

Erik Djupvik (18) har tidligere erfaring med interaksjonsdesign, og ble tipset om en app-idé av læreren sin.

Full kontroll med ny app

Fremtidskonferansen sparkes snart i gang for fjerde gang. Denne gangen får du oversikt over hele konferansen med hjelp av et par touch på din egen smarttelefon.

Erik Djupvik fra Medier og kommunikasjon VG2 hadde applikasjonutviklingen som et skoleprosjekt og jobbet da med idéutvikling og research. Han leverte rapporten inn som skoleoppgave, utviklet appen på fritiden og ferdigstiller den nå som en del av forberedelsene for konferansen. Appen skal være helt klar i løpet av de neste dagene.

– Appen er ment som en kompanjong for elevene under fremtidskonferansen. De kan holde seg oppdatert på nyheter, ha programmet tilgjengelig og finne ut hvor de skal være, forteller Erik om hensikten med appen. Appen vil komme med en live feed rett fra Twitter. Alle tweets med hashtaggen «#framtid2014» vil dukke opp.

Appen er lett å anvende og finne frem det du trenger. Den har en menylinje nederst hvor du har alle alternativene samlet. Du kan velge å lese nyheter, programmet, Twitter eller se bilder. Designet er inspirert av framtidskonferansen med rødt fra logoen og bilde av skolebygget i headeren.

– Jeg er veldig spent på hvordan den blir tatt imot, for jeg håper jo at den blir brukt. Jeg har ikke vært med på selve framtidskonferansen før, men jeg tror programmet vil være nyttig, sier Erik.

DSC_6801

Appen kan lastes ned her på Android og iOS.

Les også: Åpningen var på tjukk is

Les også: Dristige hjerner i sitt fjerde år med samspill

Les også: I Norge er vi stive som fisk: Visuelt språk skaper inkludering

Tekst: Christine Johnsen (2MKB). Foto: Betsy Hellebust

Kommentarer